Начало Контакт За дома и офиса
Влагомери за зърно, семена, кафе, сено и слама Тестове за алергени в храни Тестове за антибиотици в храни Тестове за бисфенол А Тестове за видове месо и съставки в храни Тестове за ГМО Тестове за микотоксини Тестове за антибиотици в мляко Тестове за патогени в храни Тестове за хербицида глифозат Тестове за хормони, ветеринарни лекарства и други замърсители на храни и вода Тестове за хигиена на повърхности
Дезактиватори на микотоксини Витамини за фуражи
Комбинирани тестове pH тест EC/TDS (електропроводимост / общо разтворени вещества) тест ORP (окислително-редукционен потенциал) тест ISE (йонометрия) тест DO (разтворен кислород) тест
Лабораторно оборудване Лабораторни консумативи
Аналитични лабораторни центрофуги Клинични лабораторни центрофуги Ветеринарни лабораторни центрофуги Лабораторни центрофуги за тестване на асфалт Лабораторни центрофуги за учебни заведения

Измерване на pH киселинност - алкалност на вода за басейни, аквариуми, пречиствателни станции, при хидропоника и фертигация

Уреди за измерване на pH на вода

Уреди за измерване на pH (киселинност / алкалност) на вода, представени в следните групи:

Предложените уреди са продукти с оптимална цена на фирма ADWA - Унгария и се произвеждат в Европейския съюз.

Вграденото микропроцесорно управление дава възможност за постигане на прецизни резултати, извеждани в числов вид на екрана на голям и удобен за работа LCD дисплей. Получените резултати при настолните уреди могат да бъдат прехвърлени за съхранение и обработка на компютър или изведени на принтер, посредством вградените в уредите USB и RS232 интерфейси.


Процедура за измерване на pH на почва

Познаването на нивото на pH на почвата е от съществено значение за осигуряване на оптимален растеж на растенията. Резултатите от рН теста ще ви насочат при решението дали и доколко почвата се нуждае от добавки, като торове и регулатори на рН на почвата. С уредите на ADWA можете лесно да направите тестване нивото на pH на почвата, като следвате описаните стъпки:

 • събиране на почва за измерване на нейното pH

1. Вземете проби от почвата от тестовата зона. Пробите от почвата трябва да се вземат от една и съща дълбочина под повърхността на земята. Препоръчва се да се вземат поне две проби на всеки тест. Вземането на повече проби и доброто им смесване до получаване на хомогенна смес, води до получаване на точен, представителен резултат за нивото на pH в почвата ви.

 • изсипване на почва в контейнер за измерване на pH на почвата

2. Хомогенизирайте взетата проба от почвата. Внимателно отмерете с подвижна везна 100 гр. почва и я поставете в чист контейнер.

 • добавяне на вода при почвата в контейнера за измерване на pH на почвата

3. Добавете в контейнера с тестваната почва 200 мл. дестилирана вода.

 • разбъркване на пробата от почва и вода за измерване на pH на почвата

4. Разбъркайте добре почвата и водата в контейнера в продължение на 30 секунди. Оставете така разбърканата проба в покой за 15 минути.

 • филтриране на пробата от почва и вода за измерване на pH на почвата

5. Филтрирайте течността в друг чист контейнер.

 • измерване на pH на почва

6. Разбъркайте течността добре и направете измерването на нивото на pH в почвата с помощта на ADWA pH уред. Задръжте електрода на pH уреда потопен в пробата (филтрираната вода) в продължение на една минута и след това отчетете показанието на ADWA pH уреда.


 • "Норком" ЕООД

 • GSM: 0878 792 152

  GSM: 0878 272 225

  офис тел: 02 9733165

  email: