Начало Контакт За дома и офиса
Влагомери за зърно, семена, кафе, сено и слама Тестове за алергени в храни Тестове за антибиотици в храни Тестове за бисфенол А Тестове за видове месо и съставки в храни Тестове за ГМО Тестове за микотоксини Тестове за антибиотици в мляко Тестове за патогени в храни Тестове за хербицида глифозат Тестове за хормони, ветеринарни лекарства и други замърсители на храни и вода Тестове за хигиена на повърхности
Дезактиватори на микотоксини Витамини за фуражи
Комбинирани тестове pH тест EC/TDS (електропроводимост / общо разтворени вещества) тест ORP (окислително-редукционен потенциал) тест ISE (йонометрия) тест DO (разтворен кислород) тест
Лабораторно оборудване Лабораторни консумативи
Аналитични лабораторни центрофуги Клинични лабораторни центрофуги Ветеринарни лабораторни центрофуги Лабораторни центрофуги за тестване на асфалт Лабораторни центрофуги за учебни заведения

Измерване на EC/TDS на вода за басейни, аквариуми, пречиствателни станции, при хидропоника и фертигация

Уреди за измерване на електропроводимост - EC, общо разтворени вещества - TDS и температура на вода

Уреди за измерване на електропроводимост (EC), общо разтворени вещества (TDS) и температура на вода, представени в следните групи:

Вграденото микропроцесорно управление дава възможност за постигане на прецизни резултати, извеждани в числов вид на екрана на голям и удобен за работа LCD дисплей. Получените резултати при някои от настолните уреди могат да бъдат съхранени на компютър или изведени на принтер посредством вградените в уредите USB и RS232 интерфейси.


Процедура за измерване на електропроводимост (EC) на почва

Познаването на нивото на електропроводимост на почвата е от съществено значение за осигуряване на оптимален растеж на растенията. Измерването на електропроводимостта (EC) на почвата е бърз, прост и евтин начин да разберете колко хранителни вещества са на разположение за вашите растения и ще ви насочи при решението дали и доколко почвата се нуждае от торове и други добавки. С уредите на ADWA можете лесно да направите тестване нивото на електропроводимост на почвата, като следвате описаните стъпки:

 • събиране на почва за измерване на нейното pH

1. Вземете проби от почвата от тестовата зона. Пробите от почвата трябва да се вземат от една и съща дълбочина под повърхността на земята. Препоръчва се да се вземат поне две проби на всеки тест. Вземането на повече проби и доброто им смесване до получаване на хомогенна смес, води до получаване на точен, представителен резултат за нивото на електропроводимост на почвата ви.

 • изсипване на почва в контейнер за измерване на pH на почвата

2. Хомогенизирайте взетата проба от почвата. Внимателно отмерете с подвижна везна 100 гр. почва и я поставете в чист контейнер.

 • добавяне на вода при почвата в контейнера за измерване на pH на почвата

3. Добавете в контейнера с тестваната почва 200 мл. дестилирана вода.

 • разбъркване на пробата от почва и вода за измерване на pH на почвата

4. Разбъркайте добре почвата и водата в контейнера в продължение на 30 секунди. Оставете така разбърканата проба в покой за 15 минути.

 • филтриране на пробата от почва и вода за измерване на pH на почвата

5. Филтрирайте течността в друг чист контейнер.

 • измерване електропроводимост (EC) на почва

6. Разбъркайте течността добре и направете измерването на нивото на електропроводимост на почвата с помощта на ADWA EC уред. Задръжте електрода на EC уреда потопен в пробата (филтрираната вода) в продължение на една минута и след това отчетете показанието за електропроводимост на почвата.


 • "Норком" ЕООД

 • GSM: 0878 792 152

  GSM: 0878 272 225

  офис тел: 02 9733165

  email: